Type and press Enter.

Vastuullisuus

Muutamme markkinoita kestävällä designilla

Polar Barksia perustaessa avainajatuksemme oli suunnitella ja valmistuttaa tuotteita rakkaassa kotimaassamme Suomessa, pitkäaikaiseksi iloksi kaltaisillemme koirien ystäville. Valmistamalla tuotteet Suomessa tuemme suomalaista työtä, eettisiä työympäristöjä ja ympäristön hyvinvointia tukevaa lähituotantoa. Samalla tarjoamme koiraperheille mahdollisuuden ympäristöystävällisempään elämäntapaan. Inspiraatiomme lähteenä toimii luonto, joka on suonut meille ja koirillemme paljon ikimuistoisia hetkiä. Luova osaamisemme antaa meille avaimet tuoda vastuulliset koiratarvikkeet aidosti houkutteleviksi vaihtoehdoiksi! 

KOIRANPETI POLAR DREAMS
Pitkä käyttöikä

Kuluvatko koirasi pedit nopeasti? Meille Polar Barksilla oli alusta asti selvää, että materiaalivalintojemme on taattava pedille pitkä käyttöikä. Polar Dreamsin päällikankaaksi valikoitui näin oikea huonekalukangas. Suomi-kankaallamme verhoillaan myös ihmisten käyttöön tarkoitettuja kotimaisia design-kalusteita.

Päällistemme kestävyydestä kertovat: 

– Korkea Martindale- eli hankauksenkestoarvo, vähintään 35 000

– Nyppyyntymätön pinta

– Tasainen kude, johon kynnet eivät jää kiinni

– Myös karvat ja irtolika on helppo pyyhkiä pois

– Lujat saumat: kestävät pientä, lajityypillistä maistelua, raaputtelua ja möyhimistä

Suomessa kudotut koiranpetien päälliset
polar dreams-koiranpetien kangaspäälliset

Ympäristöystävällinen karvakuonon omistaja pesee irrotettavan päällisen 30 asteessa, miedolla pesuaineella ja ilman huuhteluainetta. Pelkoa suuresta kutistumisesta ei ole, pääosin synteettisten kuitujen ansiosta. Pesun jälkeen päällinen siliää helposti ja on taas valmiina pörröisen ystäväsi makoisiin unihetkiin. Puhtaanapito antaakin pedille lisää käyttövuosia ja estää kankaan nyppyyntymistä. 

 

Kierrätysmateriaalit
kierrätysvanu, koiranpedin täyte
Kierrätetyistä PET-pulloista valmistettu vanu

Laadukkaalla polyesterillä on jopa yhdeksän elämää. Kierrätyspolyesteri on yhtä pehmeää kuin uusi ja pitää hyvin muotonsa. Siksi Polar Dreamsin sisätyynyn täyte valmistetaan 100% kierrätysmateriaalista: PET-pulloista kierrätetyllä vanulla täytetään myös ihmisten käyttöön tarkoitettuja design-kalusteita. 

Esimerkiksi sadan L-kokoisen koiranpedin avulla saamme n. 13 000 PET-pulloa uudelleen käyttöön. Kierrätyspolyesterikuidun valmistus vie lisäksi vähemmän energiaa, vettä ja kemikaaleja verrattuna uuden polyesterin valmistamiseen. Kuitumme on myös GRS-sertifioitua.

Pyrimme jatkuvasti kehittämään tuotteitamme yhä ekologisempaan suuntaan. Siksi yhdessä Polar Dreamsin värivaihtoehdoista, graniitinharmaassa, myös päällisen valmistamiseen on käytetty GRS-sertifioitua kierrätyskuitua. Hyödynnämme kierrätysmateriaaleja aina kun se on mahdollista tuotteen kestävyyden siitä kärsimättä. Lisäksi pyrimme hyödyntämään ylijäämäkankaat ja -vanut muissa tuotteissa. 

 

Kotimaisuus

Ennen kaikkea olemme osa kotimaisen design-perinteen jatkumoa. Muotoilumme on ajattoman kaunista, ja kankaidemme värit on valittu Suomen luonnosta inspiraatiota ammentaen. Lisäksi materiaali- ja valmistajavalintamme tukevat suomalaisen muotoilualan kehitystä. 

Polar Dreamsin suomalainen kangas valmistetaan Suomen ainoalla huonekalukankaiden kutomolla, K. & H. Annala Oy:llä. Kutomo on valmistanut laadukkaita sisustuskankaita yli 60 vuotta ja ostaa osaamista myös suomalaisilta lankojen ja kankaiden värjääjiltä. 

Sisätyynyjen ja irtopäällisten valmistaja on yli 50-vuotias, sisustustekstiileihin ja pehmusteisiin erikoistunut suomalainen perheyritys Lennol Oy. Lennol edustaa kotimaisen, vastuullisen tuotannon puolestapuhujana myös omia arvojamme. Sekä Annala että Lennol työllistävät erityisesti maaseudulla.

Koska Polar Dreams on kotimainen koiranpeti, tähtäämme suomalaisuudesta kertovien merkkien käyttöoikeuksien hakemiseen mahdollisimman pian! Uutena yrityksenä haluamme kuitenkin ennen merkkien hakemista varmistua, että myös asiakkaamme ihastuvat Polar Dreamsiin. 

 

Lähituotanto

Onko Etelä-Pohjanmaan alue sinulle tuttua? Petimme Suomi-kankaisiin tarvittava lanka tulee Suomeen laivalla Euroopasta. Kankaat kudotaan Annalan kutomossa Lapualla. Sieltä valmiit kankaat matkaavat Etelä-Pohjanmaan Jalasjärvelle, jossa kangas leikataan ja ommellaan koiramaista eloa kestäväksi, laadukkaaksi koiranpedin päälliseksi – samalla Lennol:in tehtaalla valmistuu myös kierrätysvanusta valmistettu sisätyyny.

vaaleanharmaa iso koiranpeti
kaamoksen harmaa polar dreams-koiranpeti

Pehmoinen Polar Dreams petien vanu valmistetaan karkeammasta raakavanusta, jonka valmistukseen tarvittava kierrätyspullomateriaali tulee Indonesialaiselta tehtaalta, jolla on sosiaalisen vastuun BSCI-sertifikaatti. 

Suomi-kankaista poiketen, graniitinharmaan Polar Dreamsin Eco-kangas tulee Espanjasta. Tämäkin kangas toki täyttää ÖKO TEX 100 -standardin vaatimukset eikä sisällä homeensuojakemikaaleja, joita tekstiileihin lisätään pidemmille laivamatkoille. 

Kun Polar Dreamsin matka koiraperheelle alkaa, suojaamme tuotteen toistaiseksi muovilla. Muovilla on paha maine, mutta oikein käytettynä muovin käyttö ehkäisee kuljetuksissa syntyviä tuotevaurioita, tuotehävikkiä ja siten turhaa materiaalihukkaa. Muovi voidaan Polar Barksin varastolla myös hyödyntää uudelleen asiakastilauksia paketoidessa ja arvokas materiaali kierrättää myöhemmin muovinkeräyksessä. Varastomme sijaitsee suomalainen perheyhtiön, Alihankkija Oy:n tiloissa ja kuljetuksemme Suomen sisällä hoituvat rekkarahdilla muiden yritysten pakettien kanssa.

 

KOIRANKUPPI ROUTA

Polar Barks ROUTA -koirankupin valmistukseen on käytetty isommista projekteista pelastettua pohjois-karjalaista ylijäämävuolukiveä. Ylijäämämateriaalia syntyy muun muassa kivitakkojen valmistuksesta. Kiven luonnostaan tiivis rakenne ei ime itseensä hajuja tai makuja, joten kivi tekee kupista pitkäikäisen kodin kaunistajan. Vuolukivikuppimme on 100% luonnonmateriaalia. Mikä parasta, tuotteen työstöprosessissa ei käytetä kemikaaleja!

Myös lähituotanto tekee ROUTA-koirankupistamme ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon.  Koirankupin valmistaa Tuupovaarassa sijaitseva Hukka Design Oy. Yritys on valmistanut sisustustuotteita vuolukivestä yli 30 vuotta. Pakkaamme ROUTA-kupin pahvipakkaukseen, joka on valmistettu Suomessa. Pakkauksen voi kierrättää tavallisessa kartonginkeräysastiassa. Kuten muidenkin tuotteidemme, myös ROUTA koirankupin kuljetukset Suomen sisällä hoituvat rekkarahdilla muiden yritysten pakettien kanssa. ROUTA-koirankupille on myönnetty avainlippu, mikä kertoo tuotteen korkeasta kotimaisuusasteesta.

painava koirankuppi
Vuolukivestä valmistettu routa-koirankuppi